Blog > Komentarze do wpisu

Jajka z chrzanowym farszem

Jajka to główny symbol Świąt Wielkanocnych i nie może ich zabraknąć na śniadaniu wielkanocnym. Dziś mam propozycję na jajka faszerowane. Chrzan jest tutaj zdecydowanie dominującym smakiem, ale dzięki połączeniu z serkiem twarogowym i majonezem staje się bardziej delikatny i smacznie komponuje się z jajkiem. Polecam !

 

jajka chrzanowe

 

Składniki :

3 jajka

2 czubate łyżeczki serka twarogowego ( typu almette )

1 łyżeczka tartego chrzanu

1 łyżeczka majonezu

sól i pieprz

 

Sposób przygotowania :

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane obieramy i przecinamy na pół. Delikatnie wyciągamy z każdego jajka żółtko. Żółtka umieszczamy w miseczce i rozdrabniamy widelcem. Do żółtek dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Można widelcem lub blenderem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy połówki białek. Na koniec można posypać posiekanym szczypiorkiem.

 

jajka chrzanowe

 

jajka chrzanowe

 

Smacznego !

Wielkanocne Smaki - edycja V

ALE JAJA!

środa, 25 marca 2015, paula.20.06

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2015/03/25 15:43:10
serek złagodzi smak chrzanu, fajny pomysł :)
-
2015/03/27 21:20:05
Wyglądają bardzo smacznie! Zapisuję do wypróbowania :)
Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Instagram